Blogs 2017


Klik op titel of foto om het hele artikel te lezen


Veel is al gepasseerd in het gesprek over Groene Mient, de eerste energie neutrale wijk van Den Haag. Als de officiële opening van het sociaal ecologische woonproject- in september 2016 - ter sprake komt, vertelt Gita van Duinen dat Marcel Houtzager van Waterschap Delfland een van de gasten was. Een bestuurder van de Unie van Waterschappen? Die zou...

Het gietregent. En toch staat er rond de klok van half elf in de tuin van de Nieuwe Kerk een groep toeristen bij het graf van Spinoza. Gehuld in plastic regenjassen luisteren zij aandachtig naar de vrijwilligster die vertelt over de grote filosoof.
Het tafereel speelde zich af op de Dag van de Vrijwilligers. Bijna een op de twee...

Plotseling staat Nasrdin Dchar in de foyer van de Koninklijke Schouwburg. Hij verkoopt pipas ofwel zonnebloempitten, net als zijn vader dat ooit in Marokko deed. Op het toneel zal hij even later, met een knipoog, vertellen dat in Den Haag niet zijn beste klanten zitten. In andere schouwburgen was zijn handel uitverkocht. Hier heeft hij nog wel wat...

Vrouwen die spiedend rondkijken op de Gedempte Gracht. Het is een beeld dat de afgelopen maanden geregeld opduikt. Bij navraag blijken ze allemaal op zoek naar de stoffenzaak Schröder, tot halverwege dit jaar gevestigd op nummer 60.
De firma, die in 2005 na 140 jaar uit de Spuistraat verdween, keerde enkele jaren later terug in de binnenstad....

Muppet

08-11-2017

Paniek alom. Kater Muppet heeft problemen met een nageltje.
Wat te doen? Hij heeft last van epileptische aanvallen. Hem vervoeren in een mandje is daarom geen optie. De mobiele dierenarts heeft tijd en is al onderweg. Zij wordt verwelkomd door Diamond, de macho-kat die Muppet soms het leven zuur kan maken.

Maar zie hoe hij zich ontpopt. Als de...

Fuse

29-10-2017

In een uitverkochte Nieuwe Kerk trad zondag 29 oktober groep Fuse op. De bezoekers waren duidelijk fans van Podium Witteman, het televisieprogramma waarin de zes jonge musici geregeld te gast zijn. Een niet al te jeugdig maar zeer geestdriftig publiek genoot zichtbaar en beloonde Fuse met enthousiast applaus.
De muzikanten waren in een uitgelaten...