Premier bij 'Adopteer een verzorgingshuis'

19-01-2018

'Adopteer een Verzorgingshuis' gaat in rap tempo door. In aanwezigheid van premier Rutte sloten donderdag 18 januari in Den Haag het Hofstadlyceum en het verzorgingshuis Duinhage een overeenkomst. Het was de 25ste adoptie in Nederland van een verzorgings-/verpleeghuis door een school. Ilona van Voorst tot Voorst nam in 2016 het initiatief, dat voortkomt uit de Stichting Creatief Onderwijs (SCO) die zij in 2008 oprichtte.
Maandelijks zullen er voortaan in Duinhage leerlingen van het Hofstadlyceum komen om met de ouderen allerlei activiteiten te ondernemen, zoals samen spellen doen, naar muziek luisteren, samen tekenen, schilderen of tuinieren. Hiervoor hebben zich al 43 leerlingen aangemeld.
Tijdens de feestelijke bijeenkomst op 18 januari werd volop gezongen door jong en oud. Onder het motto 'Wat gebeurde er op 18 januari 1795?' werd bovendien een stukje vaderlandse geschiedenis 'nagespeeld'.
Een van de doelstellingen van SCO, die het project financieel ondersteunt en die onder meer voor muziekinstrumenten zorgt, is het maatschappelijk bewustzijn vergroten met het stimuleren van contacten tussen jong en oud. Het Haagse verzorgingshuis Oldeslo en de Vrije School beten in 2016 het spits af.

Informatie:   www.adopteereenverzorgingshuis.nl/