‘Shell was eerste  die hulp aanbood’

02-04-2020

Blog in de serie
  'goed nieuwsberichten in verwarrende tijden
'


Ben Lachhab

Geen gelukkiger Hagenaar op dit moment dan Ben Lachhab. Zijn initiatief om kwetsbare ouderen in Den Haag te voorzien van diepvriesmaaltijden is werkelijkheid geworden. Nadat dinsdag 24 maart was proefgedraaid onder 100 ouderen, ging het project afgelopen zaterdag officieel van start. Die dag werd bij 600 ouderen een pakket maaltijden voor de hele week gebracht.

De bezorging verloopt via welzijnsorganisaties. "Zij hebben de ouderen in kaart," zegt Lachhab. Hij kwam in actie toen ook zijn resto Van Harte, waar eenzame ouderen een maaltijd kunnen gebruiken, vanwege het coronavirus moest sluiten.

Bezorging door heel Den Haag
Zaterdag 4 april is de volgende distributie. Dan in het bijzijn van wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn), vrijwilligers - veelal studenten - en sponsors, zoals de Shell, de Rabobank en Fonds 1818. Aanwezig zijn ook partners, zoals Welzijn Xtra, Welzijn Scheveningen en de gemeente Den Haag. Lachhab: "We gaan in wijken door heel Den Haag uitdelen. Dat doen we zolang het nodig is." De maaltijden worden gekookt in de keuken van het hoofdkantoor van Shell. "Shell was de allereerste die hulp aanbood en heeft ook koks beschikbaar gesteld. De keuken voldoet aan alle regels. Het is de veiligste die je je kunt wensen."

- klik op een foto voor een uitvergroting -                         |    © copyright alle foto's: Kees Oosterholt

Concept gaat door heel Nederland
Voor het initiatief van Ben Lachhab, geboren in het Rifgebergte in Marokko en die als 11-jarige naar Den Haag kwam, is in het hele land grote belangstelling. "Op de website mensen die mensen helpen hebben zich inmiddels veertigduizend studenten aangemeld. Zij gaan in hun eigen omgeving hetzelfde concept opzetten." De overweldigende reacties doen hem goed. "Mijn levensmotto is: door samen te werken helpen we elkaar."

Informatie: www.participatiekeuken.nl of (070) 2053003.