Wanhopige Lichel zoekt een plek voor zijn draagobjecten

02-04-2018

Lichel van den Ende is ten einde raad. De kunstenaar, bekend van zijn gigantische en spectaculaire draagobjecten, moet vrijdag 6 april zijn opslagruimte in de Plaspoelpolder hebben leeggemaakt. De plek in het vroegere Sijthoff gebouw in Rijswijk had hij sinds vier jaar gratis tot zijn beschikking. "Alles boven de begane grond moet nu het pand uit," zegt hij. "Het heeft met energiekosten te maken."
Enkele spullen heeft hij elders kunnen onderbrengen. Maar voor heel veel werk, zoals een metalen kostuum, is nog niets gevonden. "Al achttien jaar heb ik aan gratis ruimte kunnen komen. En altijd binnen korte tijd, maar deze keer lukt het niet. Ik ben sinds eind vorig jaar bezig. Nu pas besef ik hoeveel mazzel ik de afgelopen jaren heb gehad. Als ik geen ruimte vind, moet ik mijn objecten bij het grof vuil zetten. Ik ben in paniek en wanhopig."
Daarom zijn vraag om hulp. "Misschien zijn er mensen met een kelder of een andere plek. Water en licht zijn niet nodig. Als het maar een droge ruimte is waar ik mijn spullen kan opslaan."

Lichel van den Ende is te bereiken op lichel2003@hotmail.com